Stud

Rust On The Rose

(Cranksonic)

8Kolmisenkymmentä vuotta sitten syntysanansa saaneen Studin viimevuotinen esikoisalbumi Out of The Darkness yllätti laadukkuudellaan. Uudelleen aktivoituneen helsinkiläiskvartetin nauha-arkistoista oli löytynyt tasokasta 80-lukuista heviä, joka oli tallennettu aikalaisotteella ilman modernin lumoa. Rock’n’rollin maailmasta pois olleiden musikanttien ilmaisusta välittyi myös aito palo tekemäänsä.

Studin miehet ilmeisesti kokevat, ettei aikaa ole enää hukattavana kakkoslevyn ilmestyessä nykymittapuulla nopeasti.  Kappalemateriaali on taas mitä ilmeisimmin vanhaa perua. Yhtyeen ensimmäisen kierroksen ainoa julkaisu, Mä haluun elää -singlen nimiraita kääntyy Rock’n’Roll Worldiksi. Uusi näkemys toimii, vaikkei nuoruuden intensiteettiin aivan enää päästäkään etenkään kitarasoolon kohdalla. Lisäksi englanninkielinen puheosuus ei vedä vertoja alkuperäisen ”vapaus, rauha, rakkaus… ”  -julistukselle.  Toinen kappale, jonka joku saattaa muistaa, on Rockin SM -kisojen televisioinnissa vuonna 1987 nähty Break The Chains, jolloin Studissa lauloi alkuperäisvokalisti Ari Toivasen sijaan Peter James Goodman (Virtuocity, Conquest).

Kun puskista tulleen debyytin yllätysmomentti on käytetty, niin onko Studilla tarjota muuta kuin vanhan kelausta? Rust On The Rosen perusteella on, mutta riittääkö vanhoista varastoista säällistä materiaalia vielä kolmanteenkin täyspitkään?

Mika Penttinen

Kommentointi on suljettu.