IIK!! Säestystä! Kilpailua! Elokuvia!

IIK!!-festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna muun muassa säestettyjä kauhuelämyksiä ja kisaa.

IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailussa kisaa tänä vuonna kahdeksan alle 15-minuuttista kauhuelokuvaa.  Kilpailutöistä kolme on syntynyt Euphoria Borealis ry:n ja Night Visions -festivaalin järjestämässä Cult of Euphoria -projektissa, jonka osallistujien haasteena oli tehdä valmis lyhytelokuva kolmessa päivässä lokakuussa 2014.

Lyhytelokuvakilpailun tuomareina toimivat Night Visionsin ohjelmistosuunnittelija Mikko Sirenius sekä muusikko ja kauhuelokuvaharrastaja Aleksi Huhta. Pääpalkinto on 500 euron arvosta vapaavalintaisia jälkituotantopalveluita Toast Post Production Oy:lla. Palkinnon tarjoavat Toast Post Production Oy ja Rantapohja-lehti, ja summan voi käyttää esimerkiksi esityskopion valmistamiseen tai äänitöihin. Lisäksi yleisön suosikki palkitaan 100 euron lahjakortilla Oulun Levykauppa Äxään. Voittajat julkistetaan lauantaina 8.11. IIK!!-festivaalilla Iin Yöväentalolla.

IIK!!-festivaalin muussa ohjelmistossa on tällä kertaa kymmenen pitkää kauhuelokuvaa.  Mukana on klassikoita, harvinaisuuksia, uutuuksia ja peräti kaksi elävällä musiikilla säestettyä erikoisnäytöstä.

Perinteisessä mykkäelokuvakonsertissa nähdään forssalaisen pianistin Risto Pellin säestämä Faust (Saksa 1926). Yksi maailman huonoimmista elokuvista, The Creeping Terror (USA 1964) puolestaan saa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi uuden elävän ääniraidan – suomeksi! Ainutlaatuisesta audiotaide-elämyksestä vastaavat Marko Pyhähuhta (suomenkielinen käännös ja livedubbaus) ja Risto Mäki-Petäys (theremin ja koskettimet).

Lista lyhytelokuvakilpailun osallistujista, täydellinen ohjelmisto ja ennakkolipunmyynti löytyy osoitteesta www.iikfestivaali.fi

Kommentointi on suljettu.