From the Vastland

Temple Of Daevas

(Non Serviam Records)

8Sina siinä! Ei sinä, vaan Sina, tuo iranilainen black metal -muusikko yhden miehen yhtyeestä From The Vastland. Sina on elävä todiste siitä, että Iranin alueella on vielä toivoa eikä ääri-islam ole vielä tukahduttanut kaikkea kapinaa, luovuutta ja halua kyseenalaistaa. Tai onhan se tukahduttanut, sillä Sinakin on nyttemmin kotiutunut Norjaan, henkiseen kotiinsa mustan metallin pariin.

Yhtä kaikki From The Vastlandin laadukas, moniulotteisen väkevä ja raivossaan vimmainen metalli teki erittäin vahvan vaikutuksen jo edellisellä albumilla Kamarikan. Uutuuslevy Temple Of Daevas jatkaa samoilla laduilla ja on yksi tämän vuoden tasokkaimmista black metal -albumeista tähän mennessä. Turha koittaa, sillä Sina voittaa soittamalla kaikki instrumentit ja laulamalla kunnon rääkymisvokaalit päälle.

Aihepiiriltään From The Vastland on piristävä poikkeus, sillä kappaleet käsittelevät muinaisen Persian ja Mesopotamian mytologiaa sekä zarathustralaisuutta. Nämä aiheet eivät ole kaikista tavanomaisimpia metallimusiikissa, eivät varsinkaan aitona asiana alkuperäisen paikallisen esittämänä. Wrath Of Aesma, Nightly Praise Of Seventh Guardian ja Davalpa tuovat persialaiset myytit Norjan vuonojen kautta esille tyylillä, taidolla ja alkuvoimalla.

Jussi Lahtonen

Kommentointi on suljettu.