VJK Music: lyhytelokuvia tuottava levy-yhtiö

Äskettäin toimintansa aloittanut VJK Music & Sound Oy tuottaa artisteilleen albumien sijasta lyhytelokuvia. Ainakin aluksi.

VJK Music luonnehtii itseään ”innovatiiviseksi levy-yhtiöksi”. Jos se tuottaa lyhytelokuvia, mikä siitä tekee levy-yhtiön?

Yhtiön markkinoinnista ja tiedotuksesta vastaava Johannes Emenike kertoo, että VJK Music on kategorisoitu levy-yhtiöksi, koska se toimii osin levy-yhtiön lailla.
– Pyrimme edistämään artistien tuotantoa ja menestystä ja vastaamaan artistien tuotannosta sekä julkaisuista. Myöhemmin lyhytelokuvien lisäksi tai rinnalle julkaistaan albumeja.
– Yhtiön artistit esiintyvät keikoilla itsenäisinä yhtyeinä aivan kuten muidenkin yhtiöiden artistit. Se tekee VJK Musicin toiminnasta tietyiltä osin samankaltaista kuin levy-yhtiöiden.

Lisää kysymyksiä herättää se, että VJK Music sanoo julkaisevansa yhtyeille ”lyhytelokuvia”. Millä tavalla ne eroavat muiden bändien musiikkivideoista?
– Tarkoitus on olla suuntaa näyttävä levy-yhtiö ja nimenomaan hälventää rajaa musiikkivideon ja lyhytelokuvan välillä. Samalla erotutaan suuresta massasta muita musiikkivideoita, Emenike sanoo.

– VJK Musicin ensimmäinen julkaisu, Uni on ikuinen -lyhytelokuva sisältää useita kohtauksia, jotka tuovat siihen lyhytelokuvan piirteitä. Vaikka musiikki on vahvasti teoksessa läsnä, erottuu siitä silti selvästi musiikin ”takaa” löytyvä tarina, joka on kerrottu hyvin elokuvamaisesti.

– VJK Musicin teoksessa mennään kappaleeseen huomattavasti syvemmälle kuin perinteisessä musiikkivideossa, ja kappaleen rinnalla kulkee elokuvallinen tarina. Myös pituutensa puolesta noin kaksitoistaminuuttinen Uni on ikuinen asettuu lyhytelokuvien sarjaan.

Miksi tällaiseen toimintatapaan on päädytty?

– Siksi, että musiikin kuulijan kokemusta haluttiin vahvistaa entisestään ja tehdä kappaleen kuulemisesta kokonaisvaltaisesti vaikuttava kokemus. Tähän lyhytelokuva vastaa hyvin. Se syventää katsojan/kuulijan kokemusta kappaleesta, mutta toimii myös itsenäisenä teoksena.
– VJK Musicin toimitusjohtaja Vesa Kainulainen halusi ehdottomasti tarjota kuulijoille jotakin vielä enemmän kuin pelkkää musiikkia, eikä perinteinen musiikkivideo tuntunut oikealta tavalta edetä ja erottua massasta. VJK Music päätyi lopulta ainutlaatuiseen toimintatapaan, jossa artistien kappaleiden ympärille rakennetaan lyhytelokuvat.

VJK Musicilla on tällä hetkellä tallissaan kaksi artistia, UNI ja Ylona. Yhtiön ensimmäinen tuotanto, lyhytelokuva Uni on ikuinen julkaistaan perjantaina 10.10.2014 Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla.

Uni on Ikuinen -lyhytelokuvassa on UNI yhtyeen kappale Ikuinen livenä soitettuna. Sen ympärille kietoutunut draama esitetään elokuvan keinoin valkokankaalla. Lyhytelokuvan on ohjannut, käsikirjoittanut ja säveltänyt yrityksen toimitusjohtaja ja UNI-yhtyeen laulaja VJ Kainulainen.

Elokuvaesityksen lisäksi illan ohjelmaan kuuluu lyhytelokuvan esitys, toimitusjohtajan puhe sekä molempien artistien konsertit.

UNI ON IKUINEN
Ensi-ilta 10.10.2014.
Kulttuuritehdas Korjaamo, Kulmasali
Töölönkatu 51 a–b
Liput: 5€ ennakkoon/ 5€ ovelta
tiketti.fi sekä Korjaamon lipunmyynti: 044 700 8822 (arkisin 9–19, la–su 11–17)
Tilaisuus alkaa klo 21:30 ja ovet aukeavat klo 21:00

Kommentointi on suljettu.