The Scenes kiertää Britanniaa

Oululainen, kokeellista rockia soittava The Scenes suuntaa lokakuun lopussa pitkälle kiertueelle Brittein saarille.

The Scenesin Englannin-kiertue alkaa 30.10. ja kestää marraskuun loppuun. Rundi sisältää muun muassa yhdeksän keikkaa legendaarisen ska-yhtyeen The Specialsin lämmittelijänä.

Lähes kaikki yhteiskeikat The Specialsin kanssa on jo loppuunmyyty. Esimerkiksi Lontoon maineikas Roundhouse on täynnä kolmena iltana peräkkäin.

The Scenesin toinen albumi Beige julkaistiin Suomessa huhtikuussa 2014. Lokakuun 27. päivänä albumi julkaistaan myös Iso-Britanniassa.

Yhtye oli toukokuussa Britanniassa neljän viikon kiertueella, johon kuuluivat klubikeikkojen lisäksi festivaalit The Great Escape, Liverpool Sound City, Dot to Dot Festival ja Live At Leeds.

Ennen tulevaa Englannin-matkaa The Scenes soittaa Oulun Nuclear Nightclubissa lokakuun 18. päivänä.

Uusi singlelohkaisu Beige-albumilta on kirjailija Sarri Nirosen sanoittama City of White Blankets.
– Sävellys oli kai iät ja ajat valmiina, mutta bändillä ei ollut nimen lisäksi siihen muita sanoituksia, Sarri kertoo. – Sitten ne kysyivät multa, haluaisinko sanoittaa sen. Hain biisiin uhkaavaa ja paranoidista tunnelmaa. Nimestä tulee ensin mieleen kauniimmat ja romanttisemmat jutut, lumisade ja muuta, mutta halusin vetää sen sellaisesta pois ja kirjoittaa enemmänkin sellaista Suede- ja Gary Numan -tyyppistä angstia ja dystopiaa. Kirjoitin sen seinäjokelaisessa yksiössä, kun ulkona oli helle.

City of White Blanketsin musiikkivideon on ohjannut Aki Roukala.

– Video ei kiteytä pelkästään kyseisen biisin tunnelmaa, yhtä aikaa melankolisen kaunista ja mystistä vibaa, vaan myös ylipäätään koko bändin musiikissa vallitsevaa tilaa, The Scenesin Miki Liukkonen sanoo. – Mulla oli varsinkin Beige-albumia työstäessä koko ajan mielessä jotain tosi pimeää ja kiehtovaa, just tuollaista maisemaa mitä videossa on.

– Video kuvattiin Hailuodossa myöhään yöllä ja nimenomaan sen yhden yön aikana. Aloitettiin kymmeneltä ja lopetettiin siinä aamukolmen aikoihin. Videon kuvausten jälkeen puolet bändistä sairastu flunssaan ja kuumeeseen kun Aki pisti meidät pyörimään sillä jäätävän kylmällä rannalla ties kuinka kauan.

http://www.scenesband.com

Kommentointi on suljettu.