The Datsuns

Deep Sleep

(V2)

8Vuosituhannen alussa hypetetyn debyyttinsä julkaissut uusiseelantilainen garagerockyhtye The Datsuns on edelleen hengissä. Uutinen ei ole täydellinen yllätys, sillä Tukholmassa majailevan ja Nicke Anderssonin Imperial State Electric -bändissä vaikuttavan Dolf De Borstin yhtye näytti elonmerkkejä jo pari vuotta sitten Anderssonin tuottamalla paluulevyllä Death Rattle Boogie.

Deep Sleep on kuudes The Datsuns -albumi. Bändin jäsenet asuvat nykyään eri puolilla maailmaa, joten hämmästyttävän kypsää tavaraa he ovat saaneet aikaan kokoontuessaan yhteen vain kymmeneksi päiväksi. Alkuaikojen kaoottinen MC5- ja AC/DC-vaikutteinen luolamiesmeininki on vaihtunut 70-luvun alun harkittuun protometalliin, jossa Black Sabbath- ja BÖC-sävyt kuuluvat selvästi. Imperial State Electriciltä on mukaan tarttunut ruotsalaista tyylikkyyttä ja The Beatles -elkeitä.

Kitaristi Christian Livingstonen Magnetic Effects -yrityksessään Lontoossa rakentamat fuzz-pedaalit toimivat bändin varsinaisena valttikorttina. Ilman fuzz-kitaraa voisi muutama biisi hyvin kuulua Anderssonin bändin ohjelmistoon. Vaikutelmaa korostaa vielä De Borstin nykyään hillitympi laulutyyli, jossa on ripaus John Lennonia, lähimpinä verrokkeina Cheap Trickin Robin Zander ja Redd Krossin Jeff McDonald.

Jari Mäkelä

Kommentointi on suljettu.