Rokkia Sansibarin hyväksi

Turun Klubilla soittavat State of Emergency, Bad King, Sinful Society ja Softcore Suicide

Turun Klubilla järjestetään marraskuun 15. päivänä Rock for Zanzibar -tapahtuma. Sansibarilla toimivan kehitysapuprojektin varainkeruutapahtumassa esiintyy neljä bändiä.

”Sustainable Forest Use and Food Security” eli SUFO on Turun Maantieteellisen Seuran pyörittämä kehitysapuhanke, joka tähtää metsien kestävän käytön ja ruokaturvan tukemiseen Sansibarin saarella Tansaniassa.

Kolmevuotinen hanke on nyt puolivälissä. Tähän mennessä projektin tuella Sansibarille on muun muassa istutettu uutta metsää saarella kaadettujen tilalle, rakennettu paikallisille vähemmän polttopuuta kuluttavia liesiä sekä tuettu paikallisia elinkeinoja ruokaturvatilanteen parantamiseksi.

zanzi
Auringonlasku Sansibarin rannalla. Kuva: Susanna Sirkiä

 

Rock for Zanzibar -konsepti sai alkunsa reilu vuosi sitten, kun kehitysapuprojektin vapaaehtoiset kokoontuivat pohtimaan uusia mahdollisuuksia rahoituksen hankkimiseksi.

– Hyväntekeväisyysrokki-iltaa lähdettiin kehittämään bändiharrastukseni pohjalta. Tapahtumasta kiinnostuneita bändejä löytyi Turun lähiseuduilta mukava määrä. Ensimmäinen Rock for Zanzibar järjestettiin vuosi sitten Turun Dynamossa, ja se oli suurin yksittäinen ulkopuolinen tulonlähde projektille koko vuonna, kertoo Matti Sahla, Rock for Zanzibarin pääpuuhamies ja State of Emergency -bändin kitaristi.

Tänä vuonna Turun Klubilla järjestettävässä Rock for Zanzibarissa soittavat State of Emergency, Bad King, Sinful Society ja Softcore Suicide.

– Luotto buukattuihin esiintyjiin on kova, sillä kolme neljästä tapahtumassa esiintyvistä bändistä on päässyt jo soimaan kansallisilla radioaalloilla. Tavoitteena olisi saada tupa täyteen.

– Uskon, että tänäkin vuonna ihmiset liikkuvat kyllä hyvän asian puolesta. Kynnys projektin tukemiselle ei ole jäätävän suuri, kun reilun oluttuopin hintaisella lipulla pääsee kuuntelemaan neljää kovaa rokkipumppua.

Sahla kertoo, että toinen Rock for Zanzibar on saanut nopeasti tuulta alleen.

– Ihmiset ovat lähteneet innolla mukaan tapahtuman järkkäämiseen. Apuja on saatu niin konkreettisen työn kuin sponsoroinninkin muodossa. Esimerkiksi tapahtuman julisteiden ja flyereiden suunnittelu ja painatus on saatu hoidettu kokonaan vapaaehtoistyönä ja yritysten sponsoroimana. Keikkapaikka tarjoaa tapahtumalle puitteet, äänentoiston ja miksauksen. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin tapahtuman mahdollistaneille bändeille, jotka tulevat talkoomeiningillä rokkaamaan hyvän asian puolesta.

SUFO –projekti
State of Emergency
Bad King
Sinful Society
Softcore Suicide

Kommentointi on suljettu.