Problems?

Johanna-vuodet 1980-1983

(Johanna)

8Problems? edusti suomipunkin stadilaisinta laitaa. Klassikkobiisit, kuten Ei tää lama päähän käy ja Häirikkö oon ilmestyivät singleinä jo ennen Johanna-vuosia, mutta suurin hittinsä, Katupoikien laulu, putkahti ulos Stefan Piesnackin ja Tumppi Varosen työskennellessä Pelle Miljoonan osakeyhtiössä.

Debyytti Katupoikia olisi kokonaan studiossa tehtynä voinut olla Problemsin kulmakivi. Nyt täytyy tyytyä vain tasokkaaseen a-puoleen (Maanantaina, Me jne.) ja diggailla hyvämeininkistä, mutta huonosta äänityksestä kärsivää live-puolta periaatetasolla.

Seuraaja Yleisön pyynnöstä oli materiaaliltaan epätasainen, mutta sisältää tunnetuimmat coveroidut Problems-biisit eli Rakkauden unta (Yö) sekä Aurinko antaa iloa (Luonteri Surf). Unohtaa ei sovi myöskään Piesnackin mestariteoksia Keskiyö ja Keskellä tulien. Stefun suppeassa levytetyssä biisituotannossa laatu korvaa määrän.

Kolmas täyspitkä Kaupungin valot julkaistiin Tumppi Varonen & Problems? -nimellä ollen lähinnä studioprojekti. Levyllä soittivatkin sellaiset vähemmän katupunkrokin parista tutut muusikot kuin Riku Mattila ja Vando Suvanto. Sävellysapua tarjosi pitkästä aikaa Ari Taskinen, jonka kynästä syntyivät albumin parhaat palat eli aikansa kolkkoja soundeja heijastavat Tänään täytyy mennä tosi lujaa ja Sen yön vibat.

Mika Penttinen

Kommentointi on suljettu.