Pelle Miljoona

Johanna-vuodet 1979-1981

(Johanna)

10Vuodet 1979-1981 on hieman harhaanjohtava alaotsikko, sillä triplalle sisältyvän Viimeisen syksyn lisäksi alkuvuodesta 1979 Pelle Miljoona & 1980 ehti jo julkaista Pelko ja viha -albumin. Samoin loppuvuodesta 1981 Pelle Miljoona Oy:ltä valmistui Matkalla tuntemattomaan, joka sisältyy seuraavalla koosteelle.

Julkaisutahti oli siis nykymittapuulla käsittämättömän rankka. Kokkeja tosin oli monta, sillä suomipunk-ikivihreitä rustasivat Pellen lisäksi Stefan Piesnack, Tumppi Varonen, Rubberduck Jones sekä etenkin Ari Taskinen. Samalla vimmalla kierrettiin myös lavoja, josta todisteena voi etsiä Youtubesta kiihkeän 1980-keikan Kouvolasta kesältä 1979.  Ei siis ihme, että kokoonpanot elivät. Vain Pelle, Taskinen ja Tumppi pysyivät.

Sen lisäksi, että monta säveltäjää vapautti materiaalin samasta puusta veistetyn kaavasta, antoi se Pellelle mahdollisuuden julkaista soololevyn Wigwam-kitaristi Rekku Rechardtin sisältäneen Avoimien ovien kanssa vain viisi kuukautta Moottoritie on kuuman ilmestymisen jälkeen. Rakkaudesta elämään olikin ensimmäinen Pelle-levy, josta voi vetää suoran kaaren nykypäivän tuotantoonsa. Välissä oli tosin jo ehtinyt Osakeyhtiöltäkin tulla ulos hieno Varjo seuraa onneain -maxisingle, joka kuullaan ensimmäistä kertaa kokonaisena cd-muodossa.

Mika Penttinen

Kommentointi on suljettu.