Liv Kristine

Vervain

(Napalm Records)

7Ihanainen nainen Liv Kristine on sulostuttanut äänellään ja olemuksellaan kanssaihmisiään jo yli parikymmentä vuotta. Teinivuosinaan Theatre Of Tragedya perustamassa ollut norjalainen kotiutui sittemmin Saksaan rouva Alexander Krulliksi.
Krullin pariskunnalla on pitänyt kiirettä, sillä työn alla ovat olleet sekä pariskunnan lapsi että peräti kolme yhteistä bändiä. Alexanderin pääbändi Atrocity, jossa Liv Kristine on toiminut livejäsenenä, yhteinen folk metal -yhtye Leaves’ Eyes sekä Liv Kristinen oma sooloura.

Sooloura jatkuu Vervain-albumilla, joka on viides Liv Kristinen sooloalbumi. Kauas ei ole tarvinnut kotoa mennä, sillä aviomies Alex paitsi tuotti albumin myös soittaa siinä yhdessä Leaves’ Eyesin jäsenten kera. Metodissa on puolensa, mutta siinä on myös haittapuoliaan jotka tulevat aiempaa selvemmin esille. On vaikea erottaa bändejä toisistaan, ja Vervainin musiikillinen linja on paikoin melkoinen sillisalaatti. On poppia, on rokkia, on pianoa ja mandoliinia ja välillä vähän raskaampaa metallisempaa soundia.

Biisit ovat sinänsä tarttuvia ja Liv Kristinen kauniin kuulas ääni on yhä edelleen omassa sarjassaan. Myös Doro Pesch tekee hyvän vierailun Stronghold Of Angels -kappaleessa. On vain vaikea hahmottaa, mitä Liv Kristine soolouraltaan tällä hetkellä hakee. Moni biisi voisi olla toistenkin kokoonpanojen levyillä. Kevyemmät ja ilmavammat kappaleet ovat onnistuneinta antia, joten Liv Kristinen kannattaisi soololevyillään jättää rohkeasti metallivaikutteet tyystin pois ja keskittyä eteerisempään poprockiin.

Jussi Lahtonen

Kommentointi on suljettu.