Devin Townsend Project

(HevyDevy Records)

9Kanadametallin kärkimies sai yleisörahoitetulla Casualties Of Cool -projektillaan ylimalkaisen kevyet fiilistelyt ulos systeemistään.  jyrää jälleen sellaista harmoniarikasta äänivallia kuulijan niskaan, että bunkkeritkin tutisevat.

Kahteen osaan jaettu tupla-albumi avautuu “vain ihan kivalla” osiolla. Sky Blue -nimeä kantava ykköslevy tuntuu B-puolien jatkeelta DTP:n mahtavalle Epicloud-julkaisulle (2012). Seasta löytyy kyllä helmiä. Universaalin kuoron ryydittämä Before We Die ei voi olla piristämättä synkeämpääkin päivää. Vakipartneri Anneke van Giersbergenin kanssa laulettuja kauniita liitobiisejä kuten A New Reignia jaksaisi kuunnella maailman tappiin asti. Sky Blue alkaa kuitenkin laulustemmojen mahtavuudesta huolimatta puuduttamaan turhan nopeasti.

Parhaus alkaa vasta Dark Mattersiksi nimetyllä kakkoslevyllä. Levy jatkaa pahamaineisen Ziltoid-avaruusolennon saagaa supertähteyden ja maailmojen sodan syövereihin. Lätty on yhdistelmä hulvatonta metallivyörytystä ja vaihtuvalla hahmokaartilla pyöritettyä dialogia. Käsillä lienee kaikkien aikojen raskain radionäytelmä. Melodista ilotulitusta, niin-huonoa-että-hyvää huumoria, rautainen soundimaailma hulppean tarinan tukena: vain Deviniltä.
Dark Matters -osa pelastaa tämän tuplakokonaisuuden kirkkaasti voittajaksi. Tosikot varokoot askeliaan.

Aleksi Ahonen

Kommentointi on suljettu.