Devilment

The Great And Secret Show

(Nuclear Blast)

9Ottaen huomioon, että Cradle of Filth on jo vuosikausia toiminut pikemminkin vokalisti Dani Filthin henkilökohtaisena odysseiana kuin oikeana yhtyeenä, ei sivuprojekti ollut ensimmäinen asia, johon herran odotti kouransa upottavan. Vaikka Danin voisi olettaa kykenevän täyttämään kaikki musiikilliset ambitionsa oman yhtyeensä diktaattorin roolissa, tarjoaa kitaristi Daniel Finchin alulle panema Devilment Filthille merkittävästi erilaisen metsän, jossa vaeltaa.

Devilment on klassista kauhurockia moderneissa vaatteissa. Mercyful Faten esteettisyyden ja Disturbedin jämäkkyyden välimaastosta on kuin vahingossa löytynyt lokero täynnä uusia ennen kuulumattomia tarinoita. Tunnelmallinen ja kerronnallinen kokonaisuus täyttää toki paperilla kevyempien COF-albumien tunnusmerkit, mutta sävellysten valossa kyseessä on mahdollisesti mielenkiintoisin konteksti, jolle nokkamies on äänensä kuunaan luovuttanut.

Maltillisempi eteneminen antaa vokalistille tilaa tarinoida, ujeltaa ja rähistä. Vaikka hän on niin tehnyt koko uransa ajan, luo puitteiden ennenkuulumaton ilmavuus myös kuulijalle täysin uudet lähtökohdat lotkauttaa korvaansa aikuisten iltasaduille.
Ennakkoluulottomuudessaan kunnioitettavan röyhkeä debyytti pärjäisi ilman kuuluisaa laulajaansakin. Onneksi sen ei tarvitse.

Henri Eerola

Kommentointi on suljettu.