Cavalera Conspiracy

Pandemonium

(Napalm Records)

6Max Cavalera on äärimmäisen tuottelias mies. Ehkä liiankin tuottelias. Tuotteliaisuuden hyvänä puolena on se, että Max ei suotta pidä pitkiä levytystaukoja vaan julkaisee materiaalia eri bändeissä rivakkaa tahtia. Levy vuodessa, kaksi parhaassa. Toisinaan tämä on ollut eduksikin, kun erityyppinen materiaali on sopinut eri kokoonpanoille paremmin.

Nyt Cavaleralle on kuitenkin käynyt niin, että liian raskaan julkaisutaakan alla sävellykset ovat kärsineet ja kaikesta on tullut samaa puuroa. Vuoden sisällä on tullut kolme albumia, joista vain ensimmäinen eli Soulflyn Savages-albumi säilytti tasonsa. Tänä vuonna tullut Killer Be Killed -superkokoonpanon esikoislevy oli vaisun tylsä, ja Cavalera Conspiracyn kolmoslevy Pandemonium aiheuttaa myöskin pettymyksen. Tuotannon taso laskee todella rajusti verrattuna CC:n edelliseen levyyn, mahtialbumi Blunt Force Traumaan.

Pandemonium kuulostaa lähinnä Soulflyn ylijäämämateriaalilta. Aiemmilta levyiltä tuttu napakkuus ja vimma puuttuvat, ja biisit ovat kauttaaltaan liian pitkiä. CC:n kantavana ideana ovat olleet ärhäkät, ytimekkäät biisit, ei liuta yli kuusiminuuttisia veivauksia. Blunt Force Trauma kesti alle 35 minuuttia, Pandemonium kestää yli 51 minuuttia. Se kertoo kaiken. Pari yksittäistä hyvää vetoa kuten I, Barbarian ja Scum pitävät levyn päätä veden pinnan yllä, mutta kokonaisuus on silti hahmoton ja vailla johtoajatusta.

Jussi Lahtonen

Kommentointi on suljettu.