Billy Idol

Kings And Queens of the Underground

(Kobalt)

7Mitä tapahtui Billy Idolille? Generation X:stä soolouralle lähteneestä mutruhuulesta tuli superstara, jonka tähti loisti kirkkaana yli kymmenen vuotta. Vuoden 1993 Cyberpunkin jälkeen ongelmat huumeiden ja levy-yhtiöiden kanssa ajoivat piikkiblondin pimentoon. Seuraava studioalbumi Devil’s Playground ilmestyi vasta vuonna 2005, ja seuraavana vuonna Idol julkaisi Happy Holidays -nimisen joululevyn kuin paluunsa päälle pissatakseen.

Kings And Queens of the Underground osoittaa, että odotuksien vastaisesti Idolin peli ei ole vielä pelattu. Jälleen kerran luottokitaristi Steve Stevensin kanssa tehty musiikki toimii. Se on pophardrockia, kasarisydämistä aikuisrockia, jonka yleisilme on kypsä mutta ei aivan kesy. Idolin tehokas ja venyvä ääni on iskukunnossa, ja vuodet ovat kaivertaneet siihen syvyyttä. Kultaisten vuosien perään haikaileva koskettava nimiballadi, vanhaan malliin potkiva Postcards from the Past ja Ghosts in My Guitar kertovat jo nimillään, että Idolin uutuus on nostalgian sävyttämä levy.

Niin, mitä tapahtui Billy Idolille? Hän kiiti korkealle, putosi ja selviytyi. Yksityiskohdat kerrottaneen lokakuussa ilmestyvässä elämäkerrassa.

Ari Väntänen

Kommentointi on suljettu.