Sectu

Nefarious

(Vicisolum Productions)

7Perinteikäs ruotsalainen kuolonmetalli maittaa yleensä aina, vaikka se ei varsinaisesti mitään uutta tai mullistavaa tarjoaisikaan. Sectun Nefarious-albumi ei keksi pyörää uudestaan, mutta tasalaatuinen kädenjälki on vahvaa ja luotettavaa. Tarjolla on tiukka kahdeksan biisin pläjäys terhakkaa, konstailematonta rypistelyä josta huomaa pitävänsä enemmän kuin mihin levyn meriitit oikeastaan riittävätkään.

Sectun riveissä ei ole ihan mitä tahansa ekonomeja Uppsalasta vaan nimekkäitä tekijämiehiä, jotka osaavat hommansa ja tekevät death metalia sen vaatimalla intohimolla ja rakkaudella. Porukka on asialla nyt kolmatta kertaa Sectu-nimellä. Bassossa on Tiamatistakin tuttu Johan Niemann, ja rumpuja takoo tällä albumilla Therionissakin vetänyt Demonoid-rumpali Richard Evensand. Rytmiryhmä on siis enemmän kuin kunnossa.

Vaikka joka biisi ei napakymppi olekaan, niin harhaluotien suhde hyviin tuloksiin taululla on paljon terveellisemmällä pohjalla kuin niissä levyissä, joissa biisimäärä on kaksinumeroinen. Ihan Usurperin kaltaisiin yli kahdeksan minuutin eepoksiin ei bändin tyylilaji silti kovin hyvin taivu ja bändi on parhaimmillaan reilun neljän minuutin rypistyksissä.

Jussi Lahtonen

Kommentointi on suljettu.