Muistikuvia Flow-festivaalilta

Sue oli paikalla, kun Flow 2014 järjestettiin elokuussa Helsingin Suvilahdessa. Valokuvat otti Sari Markus, kuvatekstit kirjoitti Jarkko Fräntilä.

 

SueFlow2014SariMarkusLauantaiBillCallahan1

Bill Callahan soitti herkän keikan, jota ei edes ihmisten puheensorina onnistunut tuhoamaan. Lumoavaa soitantaa ja herkkiä tarinoita.
SueFlow2014SariMarkusLauantaiBillCallahan5
Bill Callahan. Kuvat: Sari Markus.

 

SueFlow2014SariMarkusLauantaiNational1

The National soitti rutiinikeikan, joka ei tuntunut kiinnostavan bändiä itseäänkään. Sovitukset oli muutettu, ja nyanssit olivat kadoksissa. Harmi.  (Kuva: Sari Markus.)

 

SueFlow2014SariMarkusPerjantaiJessieWare7  SueFlow2014SariMarkusPerjantaiJessieWare3
Jessie Ware. Kuvat: Sari Markus.

 

SueFlow2014SariMarkusPerjantaiSlint3

Slint soitti erään festivaalien parhaista keikoista. Post rock -legendat näyttivät roudareilta, mutta kitarameri piti tyrskyissään koko esityksen ajan.

SueFlow2014SariMarkusPerjantaiSlint4
Slint. Kuvat: Sari Markus.

 

SueFlow2014SariMarkusSunnuntaiJanelleMonae5 SueFlow2014SariMarkusSunnuntaiJanelleMonae3

Janelle Monae tekee soul-musiikkia länsimaalaisille toimistotyöläisille, jotka juovat siideriä. James Brown -vertaukset ovat naurettavia. Ei Janelle huono esiintyjä ole, mutta keikasta puuttui vaaran tuntu, ja kaikki oli pinnallista.

SueFlow2014SariMarkusSunnuntaiJanelleMonae1 SueFlow2014SariMarkusSunnuntaiJanelleMonae2 SueFlow2014SariMarkusSunnuntaiJanelleMonae4
Janelle Monae. Kuvat: Sari Markus.

 

SueFlow2014SariMarkusTinariweni4

 

Tinariwenin aavikkoblues on tällä hetkellä trendikästä. Siinä ei ole mitään pahaa, ja välillä erikoiseen rytmiikkaan perustuneet kappaleet toimivat Flow’ssa vastaanottavaiselle yleisölle kuin tauti.

SueFlow2014SariMarkusTinariveni3
Tinariwen. Kuvat: Sari Markus.

Kommentointi on suljettu.