Malicious Death

Last Nail into the Coffin

(Distertainment)

8Kotimaisen thrash metal -pumppu Malicious Deathin uusin, järjestyksessään neljäs plätty alkaa kenties parhaiten mitä mikään thrash-levy pitkään aikaan. Todella intensiivinen ja tarttuva instrumentaaliralli The Chase ottaa niskasta kiinni, heittää vauhdikkaan auton takapenkille ja keskelle takaa-ajoa, jossa hullun lailla ajava kuski painaa kaasua ja käskee ampumaan takaa-ajajia.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu myöhemminkään, kun nelikko pistelee menemään sillä kokemuksella ja rennolla varmuudella, jonka 12 vuoden kimpassa soittaminen antaa. Bändin soittokaartihan on ollut alusta asti sama, vain vokalisti on vaihtunut viime vuosikymmenen taitteessa. Mitä vokaaleihin tulee, niin GG on ilmaisuvoimainen multakurkku, joka hoitaa tonttinsa varsin laajalla skaalalla.

Yhtye ei muutenkaan juutu samojen kaavojen toistamiseen, oli kyseessä sitten tyly Thrash Or Die, sopivasti kaasujalkaa nostava Ready For War, synkeämpi Lumi tai levyn erittäin tyylikkäästi päättävä albumin nimikkobiisi. Bändi on ottanut varsin laaja-alaisesti vaikutteita thrashin ja myös hc:n kentästä ja keitellyt niistä omanlaisensa iltapalan.

Yhteistä kaikille kappaleille on konstailematon, päin pläsiä iskevä asenne sekä oiva kyky tiivistää esiin olennainen. 12 kappaleen sivallus jää pituudeltaan hieman alle puoleen tuntiin. Niin jäi aikoinaan Slayerin Reign In Blood -albumikin. Lyhyestä thrash-virsi kaunis.

Jussi Lahtonen

Kommentointi on suljettu.