Peter Gabriel Helsinkiin toukokuussa

Viime aikoina kiertäneet huhut on nyt virallisesti vahvistettu: Peter Gabriel ulottaa So-albumia juhlistavan Back to Front -maailmankiertueensa toukokuussa Suomeen. Artisti yhtyeineen esiintyy Helsingin Hartwall Areenalla tiistaina 20. toukokuuta 2014.

Gabriel tuo mukanaan 80-luvun kokoonpanonsa: David Rhodes (kitara), David Sancious (kosketinsoittimet), Tony Levin (basso) ja Manu Katche (rummut).

Syyskuussa Back to Front -kiertue vieraili Kööpenhaminassa. Siellä 63-vuotias Peter Gabriel esitteli illan ohjelmiston ”alkuruuaksi”, ”pääruuaksi” ja ”jälkiruuaksi”. Samanlainen kolmen lajin kattaus koetaan ennakkotietojen mukaan myös Helsingissä: ilta alkaa akustisesti, sitten seuraa sähköisesti vahvistettu osuus, ja ja loppuhuipentumana kuullaan suuria hittejä.

Vuonna 1986 julkaistu So on merkkiteos, joka teki Peter Gabrielistä ilmiön.
– Kun kuuntelimme valmista levyä, tiesimme sen olevan hyvä. En ollut siinä vaiheessa enää täysin tuntematon artisti. Minulla oli jo sellaisia hittejä kuin Shock The Monkey, Games Without Frontiers ja Solsbury Hill, mutta niiden ilmestyttyä olin taas palannut varjoihin. So-levy muutti minut kulttiartistista mainstream-tähdeksi erityisesti Amerikassa. Sen julkaisun jälkeen en enää edes olisi voinut palata tuntemattomuuteen, Peter Gabriel on muistellut.

So-albumi toi Peter Gabrielin myös Helsingin jäähalliin vuonna 1987. Sittemmin brittitähti ei Suomeen ehtinyt.

Peter Gabriel (UK)
Tiistai 20.5.2014 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18.30
LIPUT:
Myyntiin maanantaina 18.11.2013 klo 9.00
Liput toimituskuluineen alkaen 63,50 / 73,50 / 79,50 euroa Lippupisteen myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600 900 900 (1,98e/min + pvm) ja netistä www.lippu.fi

Vastaus kohteessa Peter Gabriel Helsinkiin toukokuussa

  1. Aluksi kuultiin tosiaan akustinen osuus, sen jälkeen hittejä sähköisesti ja lopuksi koko So-levy alusta loppuun. Tämä oli järjestys ainakin Prahassa. Uusia biisejäkin kuultiin pari.