Sweden Rock 2013: Treshold, Sister Sin, The Sweet

05.-08.2013 Sölvesborg, Ruotsi

Keskiviikko

Ties kuinka monetta vuotta peräkkäin loppuunmyyty Sweden Rock helli ensimmäisen kerran kuluvalla vuosikymmenellä myös sääolosuhteillaan, eikä pelkästään aina luotettavalla ohjelmistollaan.

Suen kommandojen ensimmäinen yhyttämä bändi oli Threshold. Brittein saaret ovat kotimaa ja tyyli progemetalli. Solisti Damian Wilson saattaa olla tutumpi suomalaisille Ayreonista.

Thresholdille ei ole tärkeintä huikea osaaminen (jota toki löytyy) ja pilkuntarkka soitto. Kaksi kitaristia poikkeaa myös jyrkästi genren toimintatavoista, millä on positiivinen vaikutus: Threshold svengaa selkeästi paremmin kuin useat lajitoverinsa ja musiikki kuulosti jonkin aikaa hyvältä. Mutta piiperrykseksi meni, vaikka Wilson onnistuikin kohtalaisesti ottamaan stagen haltuun muiden keskittyessä instrumentteihinsa. Eipä aurinkoinen hellesääkään ollut aivan paras ympäristö tämänkaltaiselle musiikille.
Threshold olisi syytä nähdä sisätiloissa. Sen verran hyvältä setin alkuosa kuulosti, että tilaisuuden tullen annan bändille toisen tilaisuuden. (Karo)

Kymmenisen vuotta 80-lukuista perusheviä 2000-luvun soundeilla tahkonnut göteborgilainen Sister Sin keräsi hyvän määrän nyrkki tanassa heilunutta yleisöä neloslava Rock-klassiker Stagelle. Ryhmä on levymuodossa osoittautunut puuduttavaksi, mutta livetilanteessa vokalistitar Liv Sin piiskasi katsomon liikkeelle siinä määrin, että ankea hiekkakenttä vain pöllysi. Sister Sin sai varmasti monta uutta ystävää lievästi sanottuna ulospäin suuntautuneella esiintymisellään. Kanssamatkustajistakin jotkut rankkasivat bändin jopa festivaalin top-vitoseen. (Penttinen)

Ainoan orginaali-makeisen, kitaristi Andy Scottin liidaama The Sweet osoittautui seitsemisen vuotta sitten samaisella Sweden Stagella viihdyttäväksi liveaktiksi. Tilanne ei ollut muuttunut, vaikka silloinen päävokalisti Tony O’Hara on muutaman vuoden poissaolon takia alennettu kakkoskitaristiksi ja kosketinsoittajaksi. Päälaulut hoitaa nykyään basisti Pete Lincoln, joka klaararasi homman toki siinä kuin O’Harakin. Rumpuja nyky-Sweetissä soittaa Bruce Bisland, joka on O’Haran lailla soittanut nwobhm-semilegenda Praying Mantisissa.

Viime Sweden Rock -keikkaan verratuna nelikolla oli alla uusi albumi, covereista kasattu mutta yllättävän verevä New York Connection. Uutukaiselta kuultiin Ace Frehleyn tunnetuksi tekemä New York Groove sekä Dead Or Aliven kasarihitti You Spin Me Round. Muuten työlistalla olivat perushitit Wigwam Bamista Love Is Like Oxygeniin. (Penttinen)

Kommentointi on suljettu.