THE KNOCKOUTS

5000 Miles From Louisville

(Diamond Prime Music)

7Seitsemäntoista vuotta täyttävä ruotsalainen punkabilly- ja countrypunk-yhtye The Knockouts keksii neljännellä albumillaan lisää ruutia. Pipeline-rautalankaklassikosta lainatulla liu’utuksella käyntiin räjähtävässä levyssä kismittää se, ettei se tarjoa oikein mitään, mitä Brian Setzer, Jason Ringberg tai The Nomadsin kaverit eivät olisi tehneet pikkuriikkisen energisemmin ja särmikkäämmin jo 80-luvulla.

Ensimmäisellä läpisoitolla kappaleet kuulostavat vähintäänkin 5000 kertaa kalutuilta ja siltä, että ne kaikki olisi säveltänyt muuan levyetiketeistä tuttu Trad. Useamman kuuntelukerran jälkeen on myönnettävä, että tämäkin kattaus toimii. Kappaleiden mahdolliset esikuvat hämärtyvät, ja 5000 Miles From Louisvillen biisien tarttuvat kertosäkeet jäävät mieleen pyörimään.

Trion nokkamies Johan Frandsen kurittaa Gretch White Falcon -skittaansa tyyli- ja sounditietoisesti vielä kolmikymppisen innolla. Kennet Stonen pystybassottelulla lienee billy-yleisölle arvonsa, vaikka bändin taitavasti soitettu perusrock onkin kaukana varsinaisesta rockabillysta. Kentin ja lukuisten toimintarokkareiden kanssa työskennellyt tuottaja Stefan Boman hoitaa hyvin oman tonttinsa. Erityiskiitokset The Knockoutsille siitä, ettei se ole sotkenut soppaansa metallivaikutteita, eikä Frandsen teeskentele olevansa Glenn Danzig tai Elvis. Suositellaan sähkökitaroinnin ystäville.

Jari Mäkelä

Kommentointi on suljettu.