I Am Kloot

Let It All In

(Shepherd Moon)

7Manchesteriläinen trio I Am Kloot saavutti edellisellä albumillaan ehdokkuuden arvostettuun Mercury Prize -palkintoon. Bändin kuudes studioalbumi jatkaa hyväksi havaitulla tiellä tuottajinaan Elbow-yhtyeestä tutut Guy Garvey ja Craig Potter.

I am Kloot muistuttaa lähinnä brittiläistä versiota Death Cab for Cutiesta mutta nojaa vielä vahvemmin aikuisrockin suuntaan. Let It All In -levystä huokuu levollisuus ja tietynlainen elämänviisaus, jollaista voisi odottaa harmaantuneen herrasmiehen puheista paikallisessa pub-ympäristössä. These Days Are Mine -kappaleen sisältämä bondmainen tunnelma vielä lisää klassisen brittiläistä arvokkuuden tuntua.

Albumille on sulavasti sekoitettu huolettomia akustisvetoisia trubaduurikappaleita ja elokuvien tunnusmusiikeiksi sopivia jykeviä eepoksia. Singleksi valittu Hold Back the Night on hyvä esimerkki jälkimmäisestä: viipyilevistä fraaseista kasvaa hiljalleen järkälemäinen teos, jonka tehokeinoksi on säästetty erityisen komeat jousisovitukset. Even the Stars luottaa ajattomaan äänimaisemaan, jonka maagisessa jälkisoinnissa on jotain erityisen tuttua ja turvallista.

I Am Kloot osaa olla helposti lähestyttävä, mutta tuttuus uhkaa tehdä kuuntelukokemuksesta aavistuksen tylsän muutamista tähtihetkistä huolimatta.

Markus Perttula

Kommentointi on suljettu.