Billy Boys

The Anthology

(Ektro)

10Billy Boys on se mitä tapahtuu, kun Terveet kädet -legenda Läjä Äijälä päästetään irti siellä, missä kokeellinen elektroninen musiikki kohtaa rockabillyestetiikan (jos sellainen paikka on olemassa).

The Anthologylle on koottu Billy Boysin tuotantoa melkein 30 vuoden ajalta. Se on hyvin hämmentävää, minimalistista, huvittavaa, hahmotonta, hypnoottista ja käsittämätöntä tuotantoa. Kun Billy Boys esittää Elvis Presleyn Love Me Tenderin, ei coverversio ole koskaan ollut eikä tule ikinä olemaan kauempana alkuperäisestä.

Se, että Billy Boys alistaa americanan avantgardistiselle elektrolle, ei ole vitsi. Se on viesti, provokaatio ja kannanotto. Billy Boys sanoo, ettei yksikään klassikko ole kumartamisen arvoinen. Billy Boys julistaa, että juuria ei pidä vaalia vaan ne tulee repiä ylös pyhästä maasta, vetää solmuun ja istuttaa uuteen, outoon maaperään, koska kliseiden rallattelu on kaukana perinteiden kunnioittamisesta.

Ari Väntänen

Kommentointi on suljettu.