M.O.T.O.

No Sleep 'Til Turku

(Svart Records)

9Vuoden 2011 riemastuttavimpia keikkoja oli herra Master of the Obviousin eli M.O.T.O.:n eli Paul Caporinon syksyinen vierailu pohjoisilla leveysasteillamme. Päälle 30 vuotta omalla jäljittelemättömällä tyylillään garage punkin kentällä operoineen neworleansilaisen levy henkii vahvasti tuota vajaan vuoden takaista minikiertuetta Suomessa, vaikka kyseessä onkin kahdessa eri sessiossa levytetty studiolevy.

Caporino on joskus ollut hieman räkäisempikin kuin uudella levyllä. Suoranainen punk on tällä erää vähemmistössä. Sen sijaan keskiössä on 1960-luvulta ammentava kitararock sekä erilaiset baarijollotukset. Irlantilaisvaikutteita myös puskee esiin tasaisesti parin biisin välein.

M.O.T.O. ei yritä olla mitään enempää kuin on. Homma on suoraviivaista ja karismaa riittää koko 18 kappaleen matkalle. Uransa alkuvuosista asti herra Caporino on onnistunut kuulostamaan tutulta ja tunnistettavalta ja tekemään silti omaleimaista musiikkia. No Sleep ’Til Turunkin biiseistä kuuluvat muun muassa Rolling Stones, Clash ja Kinks.

Käsillä on yksi vuoden parhaista julkaisuista. Pistemäärä putoaa yhdeksään oikeastaan vain siitä syystä, että mainioista biiseistä huolimatta levylle ei vieläkään ole täysin tallentunut Ilmeisen Mestarin aivan ilmeistä mestarillisuutta.

Ilkka Lappi

Kommentointi on suljettu.