Eläkeläiset

Humppasheikkailu

(Stupido)

8Sheikkailusta sheikkailuun käy kansainvälisten humppa-agenttien tie. Quu-ukko lienee jäänyt eläkkeelle, koskapa Humppa-Aston Martinin pako- ja imuäänet kuulostavat aivan samalta kuin muutamassa edellisessä episodissa. Vaan vetreästi suoltaa humppakone tanakkaa poljentoa ja totisia tarinoita ikäihmisten elämän ihanuudesta ja kurjuudesta, kun vain polttoainesäiliössä piisaa kuivia martineja… säiliöautollinen, kenties.

Humppasheikkailun moni(mieli)puolisesta kappalevalikoimasta ovat monet tunnetut musiikintekijät ehtineet tekemään omat coverversionsa, osa jo kauan ennen tämän levyn julkaisua, mutta näihin kunnianosoituksiinhan on totuttu koko Eläkeläisten uran ajan.

Mukavimmillaan lekotellaan Humpan varjossa, ja eläkepommisuojalle taitaa ikävä kyllä olla enenevässä määrin tarvetta myös tulevina vuosikymmeninä. Humpan kriminalisoinnin jälkeisestä ajasta kertova Piilotettu humppa löytyy muiden joukossa takakannen kappalelistauksesta, toisin kuin todellinen piilohumppa Humppapaimen, joka vasta pitkän hiljaisuuden jälkeen kurvaa levyn päätteeksi kylänraitille neuvostovalmisteisella nelivetoajoneuvolla!

Uudenlaista humppaa janoava huomaa heti, ettei vanhaan reseptiin ole lisätty oliiviakaan.
Mutta jos humpan suurkuluttaja on tiskillä tyytyväinen saadessaan ”sen tavallisen”, saa kahdeksastatoista raidasta rahoilleen vastinetta pään täydeltä ja ajatukset taatusti väärille jenkoille.

Oskari Lehtinen

Kommentointi on suljettu.