Deafheaven Suomeen Russian Circlesin kanssa

Amerikkalaisbändien ensimmäiset Suomen-keikat ovat huhtikuussa Helsingissä

Hardcore-vaikutteista post-rockia soittava yhdysvaltalainen Deafheaven on kiinnitetty Russian Circlesin Euroopan-kiertueen lämmittelijäksi ja näin ollen sanfranciscolaisyhtye saapuu myös Helsinkiin. Kahden amerikkalaisbändin ensimmäiset Suomen-keikat toteutuvat Virgin Oil Co.:ssa lauantaina 14. huhtikuuta.

Viime keväänä debyyttialbuminsa Roads to Judahin julkaisseen Deafheavenin pitkissä, raskaissa ja moniosaisissa kappaleissa on kuultavissa vaikutteita niin hardcoresta ja screamosta kuin post-rockista ja black metalista. Converge-vokalistin Jacob Bannonin Deathwish Inc. -labelille levyttävän yhtyeen tuorein julkaisu on viime vuoden lopulla ilmestynyt live-albumi Live at the Blacktop. Yhtye on aiemmin jakanut esiintymislavoja muun muassa Borisin, Wolves in the Throne Roomin ja Alcestin kanssa.

Illan pääesiintyjän Russian Circlesin instrumentaalisissa biiseissä on puolestaan yhtäläisyyksiä esimerkiksi Neurosisin ja Godfleshin kaltaisten metallibändien sekä Spiritualizedin ja Riden tyylisten indie/shoegaze-kokoonpanojen äänimaisemista. Russian Circlesin neljäs albumi Empros ilmestyi viime vuoden lokakuussa.

RUSSIAN CIRCLES, DEAFHEAVEN
La 14.4.2012 Helsinki, Virgin Oil Co.

Kommentointi on suljettu.