Laibach Helsinkiin

Keikalla kuullaan myös Iron Sky -elokuvan musiikkia

Slovenialainen Laibach esiintyy Helsingin Nosturilla tiistaina 27. maaliskuuta. Keikalla kuullaan yhtyeen muun tuotannon ohella bändin suomalaiseen Iron Sky -elokuvaan säveltämää musiikkia.

Laibach perustettiin vuonna 1980 Trbovlen kaivoskaupungissa Sloveniassa, joka oli tuolloin vielä osa Jugoslaviaa. Bändin oli alun perin taidekollektiivi, joka tuotti maalaus- ja printtitaidetta ja yhdisteli sitä musiikkiin, videokollaaseihin ja performansseihin. Yhtye nousi kulttimaineeseen tekemällä populäärimusiikin suosikeista omia mahtipontisia konemusiikkiversioita ja yhdistelemällä musiikkiinsa poliittista aktivismia ja taidefilosofiaa. Muun muassa saksalainen Rammstein on nimennyt Laibachin yhdeksi tärkeimmistä vaikuttajistaan.

Laibach on tehnyt musiikin Timo Vuorensolan ohjaamaan scifi-satiiriin Iron Sky, joka saa ensi-iltansa Tampereella yhtyeen Helsingin-keikkaa edeltävä päivänä.

LAIBACH
Ti 27.3.2012 Helsinki, Nosturi
Ovet klo 19, ikärajaton / rajattu anniskelualue K-18.
LIPUT:
Myyntiin ke 15.2.2012 klo 9
25 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi

Kommentointi on suljettu.