Human Temple

Halfway to Heartache

(Escape)

8Janne Hurmeen johtaman Human Templen ykkös- ja kakkoslevyn välillä vierähti puolisen vuosikymmentä, mutta tahti on kurottu pitkäsoitto per joka toinen vuosi -aikatauluun.  Kokoonpanoa on taas totutusti pistetty uusiksi. Tällä kertaa muuttujat ovat kitaristi ja rumpali.

Bonfirea ja Pretty Maidsia muistuttavalla I Will Follow -kaahauksella käynnistyvä albumi esittelee melodisen hard rockin eri puolia balladista rouheampaan ilmaisuun. Because of You ja Like a Beat of a Heart ovat Hurmeen entisten Altaria- ja Sonata Arctica -miesten kanssa perustaman Dream Asylumin jäämistöä. Ne sopivat kokonaisuuteen mainiosti edustaen melodiarikkaan Almost Theren ohella levyn kärkeä.

Vastapuolelta näkemys Fleetwood Macin Little Liesista on läpihuutojutun oloinen ilman originaalin maagisuutta. Kertosäe huutaa taustatukea, vaikka sitä kansitietojen mukaan olisi ollut tarjolla muun muassa Taage Laihon ja Christian Palinin muodossa. Sama puolivillaisuus vaivaa Run Awayta, joka ei oikein irtoa lähtökuopistaan.

Halfway to Heartachen hukkaprosentti on suurin piirtein sama kuin edeltäjällään Murder of Crowsilla, mutta viimeksi mainittu omasi piirua verran paremmat biisit ja positiivisessa mielessä pompöösimmän yleissoundin.

Mika Penttinen

Kommentointi on suljettu.