Death Hawks

Death & Decay

(Gaea Records)

9Tamperelainen, Teemu Markkulan johtama Death Hawks levittää debyyttilevyllään fataaliset siipensä kotimaisen surinaindien hallitseman rock-kentän ylle. Death Hawks muodostui vuonna 2010 folkpsykeyhtye Genzalen jäsenistöstä. Taustoitukseksi on syytä mainita Markkulan projekteista myös Colonization 337, joka työstää tällä hetkellä debyyttialbumiaan.

Death Hawks tekee Suomen mittakaavassa sen, missä Wolfmother onnistui laajemmalti vuoden 2006 esikoisjulkaisullaan. Se kaivaa 60- ja 70-luvun ikuisesti kestävästä perinnöstä folkia,  bluesia ja progressiivista rockpsykedeliaa, joita se sovittaa omiin tarkoitusperiinsä. Hawkwindin ja Black Sabbathin kaltaiset vaikuttajat on helppo tunnistaa. Death Hawksin musiikki synnyttääkin 50 vuotta kattavan aikajännitteen, jossa samalla sekä kunnioitetaan mennyttä että synnytetään jotain hyvin relevanttia uutta.

How Dark Was The Land -raidalla Markkulan kaiutettu laulu kuulostaa paljon Captain Beefheartilta. Komea kitarariffi ja Tenho Mattilan urkubreikit tekevät biisistä kenties levyn parhaan. The Beast on Neil Young -henkinen tyylipuhdas balladi, The Shining puolestaan järisyttävä krautjyräys. Ensisingle Death Has No Reprieve taasen on parhaita Suomessa aikoihin tehtyjä folk-kappaleita.

Death & Decay ilmoittautuu välittömästi vahvaksi ehdokkaaksi Vuoden paras kotimainen debyyttialbumi-kisaan ja haukkaparvi jatkaa nousuaan yhä korkeammalle.

Joonas Kuisma

Kommentointi on suljettu.