Burning Hearts

Extinctions

(Solina Records)

9Sydämeni on tulessa. Haluaisin kirjoittaa, että Burning Heartsin kakkosalbumi on vuoden kotimainen levy, mutta en uskalla, koska nyt eletään vasta helmikuuta.

Jessika Rapon ja Henry Ojalan ympärille nelikoksi kasvaneen yhtyeen kolmella jäsenellä on Magenta Skycode -yhteyksiä, mikä kuuluu soitannossa sovitusten suuruudessa sekä biisien jylhässä tummuudessa. Mutta kuuluu musiikissa muutakin; Into the Wilderness ja Trade Winds ovat komeaa elektropoppia, johon totuteltiin jo 30 vuotta sitten Talk Talkin esikoisen avulla, ja välillä 90-lukuinen kenkiintuijottelu pitää katseet tiukasti alasuunnassa.

Maistiaissinkkuna julkaistu Burn Burn Burn miellyttää moetuckermaisella rummutuksella sekä Jessika Rapon fraseerauksella, joka tuo erehdyttävästi mieleen vanhempaa sukupolvea edustavan suomenruotsalaisen laulajattaren eli French Kissin Gigin.

Extinctions on tasaisen komea yhdeksän biisin paketti, mutta siitä huolimatta avausbiisin On the Last Day of the Decade ulottuu hieman muita korkeammalle. Biisiä lainaileva kansiteksti on yksi kaikkien aikojen hienoimmista; levy on omistettu muutaman nimeltä mainitun henkilön lisäksi ”All those who didn’t celebrate the last day of the decade”.

Aku-Tuomas Mattila

Kommentointi on suljettu.