Superkokoonpano Vallenfyre debytoi Tavastialla

Hiljattain ensimmäisen albuminsa julkaissut yhtye esiintyy Helsingissä 2. helmikuuta

Paradise Lost- ja My Dying Bride -taustoistaan tunnettu brittiläinen death metalin superkokoonpano Vallenfyre soittaa uransa ensimmäisen keikan Helsingissä helmikuussa. Hiljattain A Fragile King -debyyttialbuminsa julkaissut Vallenfyre esiintyy Tavastia-klubilla torstaina 2. helmikuuta.

Paradise Lostin kitaristina ja biisintekijänä tunnettu Gregor Macintosh perusti Vallenfyren käydessään läpi suruaan isänsä kuolemasta.  Suru purkautui ulos musiikkina ja syntyi Vallenfyren ensimmäinen pitkäsoitto A Fragile King. Levy julkaistiin marraskuussa ja se on saanut positiivisen vastaanoton musiikkilehdistössä.

- Levyn nimi viittaa isäni taisteluun syöpää vastaan. Loppukesästä 2009 isäni sai kuulla sairastavansa eturauhassyöpää, joka ärhäkkäästi levisi keuhkoihin. Mitään ei ollut tehtävissä ja isäni John Mackintosh menehtyi 2. joulukuuta. Albumi on osa surutyötäni ja biisien aiheet pyörivät yhteiskunnan, uskonnon, politiikan ja parisuhteiden ympärillä. Aika synkkää materiaalia, kuvailee Gregor Macintosh.

Vallenfyreä on tituleerattu death metalin superkokoonpanoksi, sillä kitaristi-laulaja Macintoshin ohella muut bändin jäsenet ovat yleisölle jo entuudestaan tuttuja eri yhtyeiden riveistä. Kitaristit ovat Mully sekä Hamish Glencross (My Dying Bride), basisti Scoot (Doom, Extinction of Mankind) ja rumpali Adrian Erlandssonia (At The Gates, Paradise Lost).

Tavastialla Vallenfyren lämppärinä nähdään seinäjokelainen Carnalation. Death metallia ja grindcorea musiikissaan yhdistelevä bändi perustettiin Provinssirockissa vuonna 2008 ja esikoisalbumi julkaistaan Spinefarmin kautta viikkoa ennen Tavastian-keikkaa.

Helsinki on mieluinen keikkapaikka Greg Macintoshille.

- Minulla on pitkä ja iloinen historia Helsingin kanssa. Aina Lepakosta 20 vuotta sitten nykypäivään, Helsinki on aina ollut yksi lempipaikoistani. Minulla on paljon lämpimiä muistoja ja vuosien varrella olen saanut paljon hyviä ystäviä sieltä. Tästä syystä päätin, että uuden bändini ensimmäinen live-esiintymisen tulisi olla Helsingissä. Älä siis missaa tätä historiallista tilaisuutta nähdä Vallenfyre livenä ensimmäistä kertaa, Macintosh kehottaa.

Vallenfyre
To 2.2.2012 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18
Liput:
Myyntiin pe 2.12.2011 klo 9
16 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi. Ovelta 19 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.

Kommentointi on suljettu.