Rytmihäiriön Surmantuoja ilmestyy toukokuussa

Rytmihäiriö on saanut päätökseen viidennen studioalbuminsa äänitykset. Surmantuoja-nimeä kantava uusi albumi julkaistaan toukokuun 12. päivänä.

- Uusi levy on musiikillisesti edeltäjiään väkivaltaisempi ja ilmaisussaan luovempi. Rytmihäiriö potenssiin kymmenen. Uusissa biiseissä nojataan määrätietoisesti meidän keikkasetin vahvuuksiin. Spurgugrammin sakarat tulevat laajentumaan taas uusiin suuntiin muutamassakin kappaleessa, kertoo kitaristi Janne Perttilä.

Surmantuoja nauhoitettiin yhtyeen hovituottaja Jukka Varmon johdolla itähelsinkiläiseen merenrantahuvilaan rakennetussa studiossa. Miksauksesta vastaa länsinaapurin tuottajaguru Dan Swanö (mm. Bloodbath, Opeth, Edge of Sanity).

- Hästholmen tarjosi studiosessioille rennot puitteet ja kaivatun mahdollisuuden pohjien äänittämiseen livenä. Tämä varmasti kuuluu myös lopputuloksessa, levy soi rennommin ja elävämmin kuin edeltäjänsä. Gambinaa emme sekoittaisi Absolut-vodkaan kirveelläkään, mutta palkkaamamme ruotsalaisvahvistuksen avulla varmistamme uudelle levylle yllättävän tasoituksen, viimeisen minuutin voitto-osuman sekä rutosti väsymätöntä ylivoimapyöritystä.

Hardcorea ja metallia musiikissaan yhdistelevä Rytmihäiriö perustettiin vuonna 1988. Rytmihäiriön ensimmäinen julkaistu äänite oli omakustanne-EP "Surmatyö" vuodelta 1990. Yhtyeen edellinen albumi Sarvet, sorkat, salatieteet julkaistiin helmikuussa 2008. Se nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan sijalle 10.

Kommentointi on suljettu.